Sunday, April 19, 2009

makan malam industri 2009 di Bayview Beach resort , Penang

nie la dinner yang ak pi hari jumaat lps ....dinner tue start ada la dlm kul 8 lbh ..... dinner nie tujuan dia mcm untuk menghargai pihak industri yang terlibat dlm latihan industri bg tahun nie ......

nie ada la gmbr skit2 yang ak ambik time dinner tue .....
mcm besa la ...ak mesti ambik meja blkang nya ...hehe

nie time sebelum makanan smpi .......


kacau tol adan ....




syg tol ratah je ikan nie ....kalau mkn ngan nasi kan sedap ....

nie plak sup sirip yu yang dh nk abis....hehe


fuhh...dua org nie kalau mkn tak ingat dunia ....hahaha...jgn marah peje ...gurau ja ....

Monday, April 13, 2009

Latihan industri part 2 ....



nie plak tempat pembakaran untuk semua product ......product tue semua kena bakar lebih kurang 1000 darjah celcius ...kalau kita dok dlm tue ....leh hangus tinggal abu ja .....hehehe.....



tue la pinggan2 ceramic yang telah dibakar semalaman ......dia nmpk bertingkat2 ...mengikut pakar pembakaran tue ....sekali pembakaran harga barang yang dibakar mencecah lebih kurang 30 ribu ringgit ...ak pun tak tau betui ka dak .....


nie contoh barang yang telah siap dan akan dibungkuskan ke dalam karton .......
pastu pa lagi .....naik kontena la .....
tue la serba sedikit tentang flow latihan industri ak .....bnyk jugak ak dpt manfaat daripada LI nie .......rs mcm nk trus sambung kerja pun ada .......hehehehe....

Latihan industri .......(introduction)



ak nk tnya skit la .......sapa2 tau tue gmbr apa......

hehe... tue la gmbr product yang ak buat casting selama ak dok praktikal 6 bulan nie .......kilang yang ak dok buat praktikal nie .....dia mcm untuk produce ceramic product ...mcm2 lagi ada nie ...pinggan , cawan , patung , kuda pun ada .....tabung , mcm2 lagi la ....ak nk tulis kat sni pun tak larat ...bnyk sangat .....

gmbr yang ak tunjuk tue time bru lepas casting ...... lps buat finishing bru dia jadi mcm cawan skit ......



nie plak gmbr mould ......kalau sapa2 yang tertanya2 pinggan ceramic tue buat mcm mana .....mcm nie la ......kita tuang clay ke dalam mould .....tgk kat situ ada lubang kan .......hehehe





yang nie plak setelah dituang clay .......

Saturday, April 4, 2009

hari2 yang membosankan .......



hehe...sja ja upload wallpaper nie ...nmpk mcm menarik ...hehe.....bosan gak tiap - tiap minggu ak cuti mcm nie .......bosan smpi tak tau nk wat pa .......tp an nk story la skit ......pasal pengalaman ak disaman jpj buat kali yang pertama seumur hidup .....nie kira first tima ka la sejak dapat lesen .....mcm nie la kisahnya ....

ak mcm besa la company sruh ak g alor star ja p bli barang ......time on da way balik tue ......ak trus la bwk mcm besa .....nk ikut highway ka jln besa ...slalau ak mmg ikut highway .....tiba2 ari nie tergerak plak nk ikut jalan besa....ak pun bwk mcm besa la ikut jln ........dh smpi kat jalan tambang badak tue ak pun buat la turn ikut jln stadium kan..... ak ngan slumber badak nya pun buat la turn .....tup tup ....

bagak nya rmi jpj ngah buat roadblock .........mak aihhhh!!!! mmg terkantoi trus ak nie ....nk tarik tali pinggang mmg dh tak sempat nie ......abg jpj tue dh senyum kat ak ......ak pun tak tau la dia senyum pasai pa ......sebab leh cekau duit ka kot ......ishhh......ak dok bayang dh nie duit ak melayang 300 .......

geram ak !!!!!!! ishhhh......



moral disebalik crita ak nie ........lain kali bwk kreta pki tali pinggang ............keselamatan harus diutamakan ....dh jadi mcm ak bru nk menyesal ....hehehe